2/12/2016

Weet waar je koopt

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst. De laatste tijd hebben ook enkele bezoekers van Theater Aan de Slinger tickets gekocht via een van de vele officieuze sites.Als bezoeker betaalt u via deze websites – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Soms anderhalf tot drie keer meer dan de artiest of organisator vraagt. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven tot het evenement/ de voorstelling.

Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator. Doorverkoop gebeurt niet alleen bij uitverkochte evenementen/ voorstellingen. Ook voor evenementen/ voorstellingen die nog in de verkoop moeten gaan of waarvoor nog voldoende kaarten bij de officiële voorverkoopadressen beschikbaar zijn, worden kaarten tegen een veel hogere prijs aangeboden.

Wij adviseren om tickets voor voorstellingen in ons theater alleen te kopen via onze website www.theateraandeslinger.nl. Is een voorstelling bij ons uitverkocht, dan kunt u onze Facebook en Twitter volgen. Mochten er kaarten retour komen, dan worden deze weer te koop aangeboden via onze website en plaatsen wij hierover een bericht op onze social media.

Naast onze eigen website zijn er ook officiële voorverkoopadressen waar u met een gerust hart uw kaartje kunt kopen, omdat ze alleen maar kaarten voor de oorspronkelijke prijs verkopen, met toestemming van de organisator en artiest. Zie voor een overzicht www.weetwaarjekoopt.nl.

Algemene bezoekersvoorwaarden
Theater Aan de Slinger is lid van de VSCD (Vereniging Schouwburgen en Concertgebouwdirecties) en volgt diens Algemene Bezoekersvoorwaarden. Deze bezoekersvoorwaarden zijn nu herzien ten aanzien van doorverkoop (‘secondary ticketing’). Essentie is dat het kaartje eigendom blijft van het theater. Dat betekent dat kaarten, verkocht via secondary ticketing websites, in het uiterste geval ongeldig gemaakt kunnen worden door het theater.

Klik hier om de voorwaarden te downloaden. U kunt de voorwaarden ook telefonisch of per e-mail opvragen via ons kantoor.

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Uitinhouten
Deksels Lekker
Omroep Houten
X