10/2/2017

Lente-uitjes: jeugdtheater in de voorjaarsvakantie

lente-uitjes-jeugdtheater-in-de-voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie zijn er jeugdvoorstellingen en een jeugdfilm, met allerlei extra activiteiten om de vakantie tot één groot feest te maken. Wat is er allemaal te doen: de jeugdvoorstellingen: ‘Kwijt’ (5-8 jaar), ‘Eitje’ (3-5 jaar,) en ‘Liefde’ (8+), alledrie van het jeugdtheatergezelschap Maas theater en dans. Daarnaast draait ook de jeugdfilm ‘Mees Kees langs de lijn’. Leuk om met de hele familie naar toe te gaan! 

 Programma Lente-uitjes: 

Wo 1 mrt 11.00 & 14.30 uur ‘kwijt’ (5-8 jaar) van Maas theater en dans  
Er is een meisje. En er was een vader. Maar die is nu kwijt. En als je iets kwijt bent, dan moet je het zoeken, vindt het meisje. Dus gaat ze op pad. Een avontuurlijke zoektocht brengt het meisje de hele wereld over. Maar nergens is haar vader te vinden. Niet op het water, niet in China of bij de bovenburen. Totdat ze een wijs iemand tegenkomt die haar een moeilijke opdracht geeft. Lukt het haar dan om haar vader terug te vinden? 

 

Randprogrammering bij de voorstelling 
Na afloop van de voorstelling filosofeert Daniëlle van de Ven met de kinderen verder over het missen en afscheid en zet vervolgens het gesprek om in bewegingsoefeningen, vermengd met yoga-elementen.

Lees meer over wo 1 mrt 11.00 uur 
Lees meer over wo 11 mrt 14.30 uur 


Do 2 mrt 10.30 & 14.00 & 15.30 uur ‘Eitje’ (3-5 jaar) van Maas theater en dans 
Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren óóóóit. Een eitje waar niemand aan mag komen, we herhalen: niemand! Een saai eitje dus. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is... ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging! Met een eitje! Dat kan toch helemaal niet? Jawel hoor, in het theater kan álles. 

 

Randprogrammering bij de voorstelling
Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen het toneel op en meedoen aan de workshop: ’zelluf doen’. Ze mogen ’zelluf’ in de rol van de bewaker of het Eitje stappen. De kinderen leren het Mini-MoMa-museumpje-lied. Tot slot worden ze allemaal een ei en verzinnen ze ’zelluf’ wat er uit dat ei tevoorschijn kan komen. Zo maken we een reeks bewegingen op het Mini-Moma-museumpje-lied. 

Lees meer over do 2 mrt 10.30 uur 
Lees meer over do 2 mrt 14.00 uur 
Lees meer over do 2 mrt 15.30 uur 

 

Vr 3 mrt 19.30 uur ‘Liefde’ (8+) van Maas theater en dans
In een energiek, fysiek spektakel volgen we acht jonge performers  op zoek naar de liefde. Een groep kinderen die langzaam opgroeit, met vallen en opstaan. Alle seizoenen van de liefde komen langs: zonnig en stormachtig, sprookjes- en kalverliefde, wilde en verstilde liefde. Iedere leeftijd krijgt een eigen kleur. Dompel je onder in deze feestelijke, kleurrijke mix van knuffels, prinsen, Bollywood, disco, hoge hakken, eerste zoenen, onhandige serenades en een wild waterballet.

 

Randprogrammering bij de voorstelling 
Voorafgaand en na afloop van de voorstelling kunnen kinderen, familie en andere liefdevolle groepen op de foto bij de hartjesmuur en wie durft kan mee doen aan de dropveterchallenge.
Voorafgaand aan de voorstelling wordt ook een dinerarrangement aangeboden. Bestel tijdig.
Lees meer...


Zo 5 mrt 13.30 uur film ‘Mees kees langs de lijn’ 
Directrice Dreus wil dat de klas van schoolmeester Kees meedoet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Mees Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Kees ziek wordt. Terwijl de meester zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen, vervangt Dreus hem als voetbalcoach. Gelukkig kan Mees Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen. 
Lees meer...

 

Goed om te weten 
- Na aanvang van de voorstelling is toegang tot de zaal niet meer mogelijk. 
- De activiteiten zijn zo veel mogelijk afgestemd op de inhoud en de leeftijdsaanduiding van de voorstelling. 
- Het jeugdtheaterfestival Lente-uitjes wordt georganiseerd in samenwerking met vijf andere theaters uit de regio Utrecht. Kijk op www.lente-uitjes.nl voor het complete programma.

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Uitinhouten
Deksels Lekker
Omroep Houten
X