3/10/2017

Herfststukjes: jeugdtheater in de vakantie

herfststukjes-jeugdtheater-in-de-vakantie

Het is alweer bijna herfstvakantie, dé tijd om er met de hele familie op uit te trekken! Tijdens Herfststukjes zijn er in Theater en Film Aan de Slinger jeugdvoorstellingen en een peuterfilm en extra activiteiten om de vakantie tot één groot feest te maken. Wat is er allemaal te doen: de jeugdvoorstellingen ‘Klein mannetje heeft geen huis’ (4-10 jaar), ‘Don Quichot denkt na! (6-12 jaar) en ‘Ifigeneia koningskind (8-14 jaar) van NTjong en een peuterfilm ‘Kikker en vriendjes’. 
 Programma Herfststukjes

Di 17 okt 10.30 uur en om 14.00 uur ‘Klein mannetje heeft geen huis’ (4-10 jaar) van NTjong 
Een warm verhaal over wat ‘thuis voelen’ inhoudt, waar je niet in de zaal naar een toneelstuk aan het kijken bent, maar rond een soort poppenkast zit, een minitheater en een museum. Met origamidieren. Dat zijn dieren die gevouwen zijn van papier die je gewoon kunt aanraken en aaien! Ook verteld Feike Looyen van NTjong korte verhalen en versjes.

Na afloop van de voorstelling kan er geknutseld worden. Partou Kinderopvang organiseert namelijk in de foyer een creatieve knutselmiddag. Lees meer...


Wo 18 okt 14.00 uur en om 16.00 uur ‘Don Quichot denkt na!’ (6-12 jaar) van NTjong  
Een ridder strompelt het toneel op, met in zijn helm een deuk en in zijn roestige harnas een scheur. De ridder heeft gevochten. Maar met wie? En waarom? Zijn knecht vangt hem op en verzorgt hem. En dan vraagt de ridder zich af wie hij is en of hij wel echt bestaat. Want deze Don Quichot is helemaal geen ridder en die knecht is helemaal zijn knecht niet. Dat is zijn buurman! Geïnspireerd op het beroemde boek van de Spaanse schrijver Cervantes. Lees meer...

De workshop bij deze voorstelling
Na afloop van de voorstelling ‘Don Quichot denkt na!’ kun je meedoen met een spel! Samen met andere kinderen en een theaterdocent van NTjong speel je het. Je herkent misschien wel dingen uit ‘Don Quichot denkt na!’ in het spel! Er is plek voor 30 deelnemers van 6+ (ouders en kinderen). Graag van te voren aanmelden via: publiciteit@aandeslinger.nl of 030 – 63 51 024.

Do 19 okt - 09.30 uur Peuterfilm: Kikker en Vriendjes (2-4 jaar)
In de herfstvakantie vertonen we een peuterfilm van Kikker en vriendjes. Naar de bekende boeken van Max Velthuijs. De ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kleine mag op schoot en het licht blijft een beetje aan zodat het niet te spannend is.

Na afloop van de film wordt er in de foyer van de kleine zaal geknutseld.
Lees meer...

Vr 20 okt 19.30 uur ‘Ifigeneia koningskind (8-12 jaar) van NTjong
Het ontroerende en meeslepende verhaal van een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen. Over de liefde van ouders en over de onmetelijke loyaliteit van een kind. Een Griekse toneelklassieker in een modern jasje steken en geschikt maken voor kinderen van 8 tot 14 jaar én hun ouders, dat is een uitdaging. Lees meer...

De workshop bij deze voorstelling
Op de vrijdagmiddag kun je voorafgaand aan de voorstelling meedoen met een theaterproject. Als deelnemer betreed je het hof van Agamennon. NTjong organiseert een spannend spel waarbij je net als Ifigeneia moeilijke vragen moet beantwoorden! Er is plek voor 20 deelnemers van 9+. Om 14.30 uur start theaterproject in de Theater Aan de Slinger. Van 17.30 - 18.00 uur wordt het gepresenteerd aan je ouders, zusjes, broertjes, ooms en tantes… aan iedereen die het wil zien! Graag van te voren aanmelden via: publiciteit@aandeslinger.nl of 030 – 63 51 024.

Trek gekregen?
Na afloop van de workshop en voorafgaand aan de voorstelling kun je om 18.00 uur pannenkoeken eten in de foyer! Er is plek voor 20 pannenkoek-eters. Graag van te voren aanmelden via: publiciteit@aandeslinger.nl of 030 – 63 51 024. Kosten: € 3,- per pannenkoek, op de avond bij de bar afrekenen. 

Goed om te weten 
- Na aanvang van de voorstelling is toegang tot de zaal niet meer mogelijk. 
- De activiteiten zijn zo veel mogelijk afgestemd op de inhoud en de leeftijdsaanduiding van de voorstelling. 
- Voor sommige workshops is aanmelden nodig, kijk bij de betreffende voorstelling
- Het jeugdtheaterfestival Herfststukjes wordt georganiseerd in samenwerking met vijf andere theaters uit de regio Utrecht. Kijk op www.herfststukjes.nl voor het complete programma. 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Uitinhouten
Deksels Lekker
Omroep Houten
X