18/12/2017

Eerste Editie Filmfestival Houten groot succes!

eerste-editie-filmfestival-houten-groot-succes

Eerste Editie Filmfestival Houten groot succes! 
Film Aan de Slinger organiseerde van vrijdag 15 t/m zondag 17 december de eerste edite van Filmfestival Houten in Theater Aan de Slinger. Ruim 700 bezoekers genoot van de films en activiteiten waaronder ‘Vele Hemels Boven de Zevende’, ‘Food & Film: Chef & Viergangendiner’, Lezing: Filmmontage door Houtenaar Ralf Verbeek, Filmquiz, ‘Dikkertje Dap’ en de uitreiking van de Slingeraap Prijs. 

 

 

 

 

 Wethouder Jocko Rensen opende vrijdag 15 december Filmfestival Houten, in bijzijn van Jan Matthys, regisseur van de openingsfilm ‘Vele Hemels Boven de Zevende’. Na afloop van de film kreeg het publiek de gelegenheid om in gesprek te gaan met de regisseur tijdens de meet & greet.

 

Op zaterdag 16 december kwamen bezoekers voor de films ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ en ‘Wonder Wheel’. Het evenement Food & Film: Chef & Viergangendiner, waarbij bezoekers in de Grote Zaal een film over de Zuid-Amerikaanse keuken bekeken en tegelijkertijd een diner in dezelfde Zuid-Amerikaanse stijl geserveerd kregen, was een groot succes. Verdieping over film werd geboden door Houtenaar, editor en Gouden Kalf winnaar Ralf Verbeek. Die een lezing gaf over zijn vakgebied: Filmmontage. Met de Filmquiz, gemaakt en gepresenteerd door Houtenaren Johan van den Berg en Wim Lubbers werd de kennis van de filmkenners en filmliefhebbers getest! The Boogie Express zorgde voor een swingende einde van de zaterdagavond.

 

Het programma van zondag 17 december was speciaal voor de jongere filmbezoekers. Na een heerlijk ontbijt, verzorgd door Deksels Lekker, draaiden o.a. ‘Dikkertje Dap’, ‘De Sneeuwman’ en de muziekdocumentaire ‘A Family Quartet’. 

 

Rabobank Slingeraap Prijs
Het festival werd zondag 17 december afgesloten met de uitreiking van de Rabobank Slingeraap Prijs. Kunst Centraal en Holland Animation Film Festival hebben samen met Educatie Aan de Slinger het educatieprogramma voor Filmfestival Houten verzorgd. Leerlingen van groep 7 van Houtense Basisscholen maakten een eigen vlog. Leerlingen uit het tweede en derde jaar van Wellant College VMBO en College de Heemlanden maakten in groepjes een stop motion filmpje. Per klas werden er vier filmpjes ingezonden. Tijdens Filmfestival stemde het publiek op hun favoriete vlog en stop motion film. In totaal zijn er 2.736 stemmen uitgebracht op de vijf genomineerde vlogs en de vijf genomineerde stop motion filmpjes.

 

De winnende vlog is gemaakt door Vigo en Pomme van Basisschool De Stek in Houten. Zij maakten een vlog over kasteel Schonauwen. De winnende stop motion film is gemaakt door Fleur en Kira van College De Heemlanden. Zij maakten een mooi filmpje over de gevolgen van klimaatverandering en hoe de wereld er uit zou zien als dit niet zou gebeuren. De winnaars ontvingen prachtige Rabobank Slingeraap Award (Tinkerinq Fablab) en een bedrag van € 250,- om hun filmtalent verder te ontwikkelen. Het educatieprogramma is gesponsord door de Rabobank. De winnende filmpjes staan op de website: www.educatieaandeslinger.nl

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Uitinhouten
Deksels Lekker
Omroep Houten
X