14/2/2017

Cultuurnacht zonder Aan de Slinger

Op zaterdag 25 maart is de Cultuurnacht in Houten. De afgelopen negen jaar heeft stichting Aan de Slinger actief meegedaan aan de Cultuurnacht. In het theater organiseerden we bijzondere dansavonden met live muziek, in samenwerking met de Houtense dansscholen. Met het organiseren van dit aanbod in het theater, het ter beschikking stellen van de theaterzaal en het zorgen voor het benodigde personeel voor de avond, is Aan de Slinger al die jaren een sponsor in natura geweest van de Cultuurnacht.

 

​Tot onze grote spijt is Aan de Slinger dit jaar niet in staat om mee te doen aan de Cultuurnacht. Wij hebben vanuit onze financiële middelen een keuze moeten maken.

 

Hoe zit het precies? Aan de Slinger organiseert jaarlijks diverse eigen festivals, denk aan Loeren bij de Boeren en Gluren bij de Buren. Een festival organiseren vraagt natuurlijk om een financiële investering. Behalve de salariskosten, financieren wij deze festivals geheel met subsidiegelden vanuit particuliere fondsen, sponsoring en opbrengsten uit kaartverkoop en horeca.

 

​We worden dit jaar geconfronteerd met het feit dat de particuliere fondsen, na een paar keer de festivals gesteund te hebben, de subsidies niet meer toekennen voor de komende edities. Uitgangspunt van zo goed als elk particulier fonds is dat zij geen structurele ondersteuners zijn of willen worden. Zij dichten die rol aan andere partijen toe. Hiermee valt voor de festivals een belangrijke financieringsbron weg.

 

Het gevolg is dat het dit jaar grote moeite kost de door ons zelf geproduceerde festivals financieel rond te krijgen. Hierdoor zijn wij niet in staat de benodigde kosten te maken om de Cultuurnacht als sponsor te ondersteunen met een mooi programma in het theater.

Mochten we het komend jaar een oplossing hebben gevonden voor de financiering van onder meer Loeren bij de Boeren en Gluren bij de Buren, dan doen we volgend jaar natuurlijk weer helemaal mee met de Cultuurnacht Houten.

 

Wij wensen de organisatie van de Cultuurnacht veel plezier en succes met het organiseren van een spetterende Cultuurnacht Houten 2017, en alle cultuurliefhebbers in Houten een hele mooie avond op 25 maart!Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Uitinhouten
Deksels Lekker
Omroep Houten
X