forte
za 1 juli / 12.00U

FORTE

Cultuur Aan de Slinger

Specials

Fort Honswijk
De gemeente Houten heeft het bijzondere torenfort Honswijk in Schalkwijk aangekocht. Een geweldige, spannende en ruige locatie, waar de tijd heeft stil gestaan. Fort Honswijk was eerder niet toegankelijk voor publiek. Op zaterdag 1 juli opent fort Honswijk voor het eerst de deuren voor het publiek met het nieuwe festival: FORTE. Er is gekozen voor de naam FORTE omdat het een muziekterm is wat staat voor krachtig, stoer en luid. Precies wat bij het fort past. Cultuur Aan de Slinger organiseert dit festival op fort Honswijk. 
 
Programma
Bij zo’n bijzondere locatie, horen natuurlijk ook bijzondere bands! Met Moss, Sue the Night, Lucky Fonz III, Beaux en Kuenta i Tambu staat de muzikale line-up als een huis. Moss is volgens 3voor12 “gewoon de beste Indieband van Nederland”. Het nieuwe album ‘Strike’ krijgt alleen maar lovende recensies en hun clubtour was stijf uitverkocht. Op Fort Honswijk is het makkelijk wegdromen. En wie past daar beter bij dan de meest romantische troubadour van Nederland: Lucky Fonz III. Hij bezingt de wereld op zijn eigen manier en dit leidt tot de mooiste liedjes.
Sue the Night, op dit moment DWDD-huisband, heeft eveneens net een nieuw album uit: ‘Wanderland’. Ook deze krijgt steevast goede recensies. Kuenta i Tambu zet je weer met beide voeten op de dansvloer. Met hun keiharde tropische beats en sexy stagework, zetten zij het fort op z’n kop.
 
Theater en kunst
Een greep uit het theater- en kunstprogramma. Denk aan de Zomaargasten en Theatergroep Club Gewalt. Een aantal kunstenaars hebben, met het fort als basis, een kunstwerk ontwikkeld of exposeren een bestaand werk. Kunstcollectief LSDIA verlicht het fort met allerlei verschillende oude technieken en Bouke Groen maakt een fantastische geluidsinstallatie! Leuk natuurlijk, kunst kijken, maar misschien wil je er wel net iets meer over weten? Kinderen leiden bezoekers rond die mee op ontdekkingstocht willen. Voor de kleintjes is er natuurlijk ook van alles te beleven, zo kunnen ze leren hoe de waterlinie werkt met Proefjes met Boefjes, zelf limonade maken en nog veel meer leuke activiteiten! 
 
FORTE: Een nieuw zomers festival in Fort Honswijk, misschien wel het mooiste fort van Nederland!

VERVOER 
Openbaar vervoer
Vanaf station Houten Castellum rijden elk half uur pendelbussen van en naar Fort Honswijk. Een retourtje kost € 5,00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. Tickets zijn online verkrijgbaar en in de bus.
 
Auto
Er is beperkte gelegenheid om de auto te parkeren. Parkeren kost € 5,00 per auto per dag. Parkeerkaarten zijn online en op de dag zelf verkrijgbaar.
 
Fiets
Wist je dat Fort Honswijk op een geweldige locatie ligt aan de Lekdijk in Schalkwijk? De weg er naar toe is echt de moeite waard om te fietsen! Je komt onderweg heel veel moois tegen uit de Kromme Rijnstreek. Kom dus op de fiets naar FORTE!
 
Kaarten voor FORTE kosten in de voorverkoop slechts € 15,00. Kinderen t/m 12 jaar kunnen het fort voor € 3,50 ontdekken. Voor jongeren t/m 18 jaar: € 10,00. 

Let op: koop je kaartje vanaf 18 jaar nu alvast online. 18+ kaarten kosten aan de deur € 17,50
Meer informatie www.fortefestival.nl

Online kaarten gekocht? Wissel je e-ticket(s) dan in voor een entreebandje aan de kassa bij de ingang. Met het entreebandje heb je toegang tot het festivalterrein, muziekprogrammering, de kunstroute, rondleidingen, kinderactiviteiten en alle voorstellingen. 


Locatie: Fort Honswijk, Lekdijk 58, 3998 NJ Schalkwijk 
Bestel hier uw tickets
  • Normaal: € 15,00
  • Jong t/m 18: € 10,00
  • Jeugd t/m 12: € 3,50
  • Parkeerkaart: € 5,00
  • Pendelbus: € 5,00
  • Rabobank-actie: € 10,00

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X