paradijsvogels
do 19 april / 20.15U

Paradijsvogels

Fred Delfgaauw

Toneel

U kent ze wel. Ze zijn bijzonder. Volgens velen vreemd, lachwekkend. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden ervaren als een vreemde eend in de bijt, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. Wie is hier nu gek? Delfgaauw sleept u mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Die hij op onnavolgbare wijze tot leven wekt door middel van poppenspel en verhalen. De meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen. Een theatermaker om van te houden, zo weten we al vele jaren. Vorig seizoen was hij in Houten met In de wachtkamer van de liefde. De Volkskrant: ‘Delfgaauw is niet uit te leggen. Je moet hem zien, je móet hem meemaken.’ Zo is het.

 

“Delfgaauw laat zijn excentrieke poppenkarakters in dialoog met hem erop los fulmineren, nostalgisch mijmeren en filosoferen, doorsneden met geestige oneliners…taalvirtuoos…meesterverteller.” (Trouw)


“…door Delfgaauws vakmanschap ga je van de typetjes houden. Door hen laat je je graagrondleiden door de Haagse buurt.” (NRC)


“Het is altijd een feest om naar de magische kwaliteiten van Delfgaauw te kijken…Op fenomenale wijze vertolkt.” (Theaterkrant)
 

“Fred Delfgaauw is een geboren verteller en een uitstekende poppenspeler. Toepasselijke muziekflarden…een perfecte belichting en mooi gemaakte poppen. Minimale middelen met een maximaal effect…een echte theatertovenaar.” (Haarlems Dagblad)

 

Fotografie: Jaap Reedijk


http://www.delfgaauw.nl


Bestel hier uw tickets
  • Normaal: 19,00
  • CJP: 18,00
  • Jong t/m 18: 16,00
  • U-pas: 16,00

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X