de-god-van-de-slachting
do 25 januari / 20.15U

De God van de Slachting

Toneelgroep Het Volk

Toneel

Toneelgroep Het Volk is een monument in ons theaterlandschap. Het oudste en het kleinste gezelschap. De twee kernacteurs Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver staan al veertig jaar met onverzadigbare speelhonger op het toneel, vanavond met Minke en Karlijn Kruijver. De Volkskrant noemde het al eens: ‘intens acteren op de vierkante meter’. De God van de Slachting van de Franse schrijfster Yasmina Reza is een wereldberoemd stuk, dat als Carnage door Roman Polanski werd verfilmd. Twee echtparen proberen een verklaring voor de schadeverzekering op te stellen: de zoon van het ene stel heeft de zoon van het andere paar twee tanden uitgeslagen. Beide echtparen, gegoede middenklasse en welgemanierd, willen het beschaafd oplossen met een open gesprek. Maar gaandeweg gaan de laagjes vernis van die beschaving af. Op typisch Volkiaanse wijze ontaardt het in chaos, wrang en komisch.

“Deze voorstelling [is] op en top Het Volk en dat komt natuurlijk door Kruijver en Bunschoten die niet alleen de gebruikelijke spelhonger tonen, maar ook in absolute topvorm zijn. Zowel mimisch als in hun tekstbehandeling zijn beiden een genot om te aanschouwen…onweerstaanbaar geestig…heerlijke avond.” 4* (Scènes.nu) 

"De taal is – als altijd bij Het Volk – van groot belang. Het is een stuk vol messcherpe dialogen en harde humor. De God van de Slachting is in deze versie vooral een goed gespeelde komedie, een (verbaal) slagveld, psychologische oorlogsvoering op hoog niveau." (Haarlems Dagblad)


http://www.toneelgroephetvolk.nl


Bestel hier uw tickets
  • Normaal: Ä 19,00
  • U-pas: Ä 16,00

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X