het-debuut
do 26 oktober / 20.15U

Het Debuut

Het Debuut

Toneel

 

Actie: koop nu kaarten en neem uw vrienden en familie gratis mee! (zie onderaan)
 

Rudolphi Producties presenteert drie of meer pas afgestudeerde theatermakers van Nederlandse toneel-, dans- en kleinkunstopleidingen. Uitverkoren door een jury op basis van hun afstudeervoorstellingen tijdens het ITs Festival, het International Theatre School Festival. Ze zijn volgens de jury ontwapenend, verontrustend en hartverwarmend. Als u komt kijken, kunt u zelf vaststellen bij welke voorstelling een van deze woorden past. Het concept kent bekende voorbeelden, zoals De Finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival, maar bij Het Debuut krijgt u een grotere variëteit aan podiumkunsten voorgeschoteld. Vorig seizoen heeft het Houtens publiek voor het eerst verrast genoten van de debuterende theatermakers. De Volkskrant: ‘Alle makers laten zien dat ze het lef hebben zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen’.

 

Een avontuurlijke avond met drie korte voorstellingen, waarbij gastvrouw Louise de Koning u langs de voorstellingen leidt. Na afloop van de voorstelling kunt u kennis maken met de makers tijdens een nagesprek. 

 

In Houten verwelkomen we: 


‘The place to be’ – Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade (Academie voor Theater en Dans, Mime)


Een voorstelling over het ploeteren van de mens, waarin de grenzen van het lichaam worden opgezocht. In een ogenschijnlijk zinloze exercitie van tillen, slepen, vallen en opstaan zitten twee vast in een absurde en lege wereld, volledig afhankelijk van elkaar. Meedogenloos en teder tegelijk, een gevecht zonder agressie. “Een tour de force” aldus Jan Zoet (directeur Academie voor Theater en Dans).
“Hidde en Koen pakken je vast en laten je niet meer los. Ze putten elkaar uit, gaan tot het gaatje, maar weten de voorstelling toch wonderbaarlijk licht te houden” aldus de jury.

 
“dit spel van vallen en opvangen blijft intrigeren” (4* Theaterkrant)
“een oneindige worsteling, een perpetuum mobile” (de Volkskrant)

"het woordloze gesjor en gesleep maakt indruk" (Het Parool)
“Die twee jongens creëren een kosmos van een eeuwigheid aan lichaamspoëzie…The Place to Be verveelt echt nooit…Ik kan er geen genoeg van krijgen.” (De Groene Amsterdammer)

 

concept en spel: Koen van der Heijden, Hidde Aans-Verkade, lichtontwerp : Paul Bruinsma, soundscape: George Dhauw, begeleiding : Loes van der Pligt


‘What sounds like now’ – Nick Livramento Silva (Artez) & Joey Schrauwen (Performance-opleiding Toneelacademie Maastricht, afgestudeerd in 2014)


Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte. In 30 minuten ontvouwt zich een fascinerend gevecht met taal, een gevecht tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur. De mannen hebben voor zichzelf een theatrale valstrik gezet, waaruit zij zich voor het luisterend oor van het publiek proberen te ontworstelen. What sounds like now is een freestyle rap performance. Het is een poging om de binnenwereld zonder schaamte het toneel op te sleuren. Niets staat vast behalve een paar spelregels, die gedurende de avond zomaar kunnen veranderen. De jury: “Nick en Joey doen iets wat zelden vertoond is in het theater. Wij hebben ademloos zitten kijken naar een van de meest gedurfde performances die we ooit gezien hebben”.

“deze ritmische instant-rijmkunst is zeker knap” over What sounds like now…klapstuk van de avond” (4* Theaterkrant)
“inhoudelijk knap” (de Volkskrant)
 “de verbale strijd in rapvorm is origineel van vorm” (Het Parool)
"Ze doen dat behendig, met een hoop speelplezier en een forse dosis blufpoker.” (De Groene Amsterdammer)


concept, spel en regie: Nick Livramento Silva, Joey Schrauwen


‘The seed of life’ – Romano Haynes (Toneelacademie Maastricht)

Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal dat Romano vertelt is persoonlijk en universeel tegelijkertijd. Het raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. Bij de geboorte ligt de toekomst open en is alles mogelijk. Maar als volwassene terugkijkend op het leven blijkt het verloop vaak grimmiger. Een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze doorzettingsvermogen. 

Ga met Romano mee op reis langs de herinneringen uit zijn verleden, langs proza en spoken word. Een voorstelling over haat en liefde. Over toen en later. In het hier en nu. 

“Romano toont zich een meesterverteller. In een simpele maar o zo dwingende vorm neemt hij ons mee in zijn meest persoonlijke geschiedenis. Het is onvermijdelijk en vertelt ons een verhaal uit een cultuur die ver lijkt maar door de geschiedenis heen de onze is geworden” aldus de jury.

“een complete acteur en toneelmaker van wie we de komende jaren veel mogen verwachten” (4* Theaterkrant)
“krachtige performer, veelzijdige acteur” (de Volkskrant)​
“vorm en inhoud zijn mooi in balans” “hij is in staat van zijn persoonlijke verhaal iets groters te maken dat ook het publiek raakt” (Het Parool)
“Meteen als Romano begint te spreken bindt hij ons aan zijn aanwezigheid. Hij heeft een dwingende manier van vertellen.” (De Groene Amsterdammer)

 

concept, tekst en spel: Romano Haynes, zang: Yorlenie Delgado Faria, regie: Tjon Rockon, lichtontwerp: Dennis Vooren.

 

Actie: koop nu kaarten en neem uw vrienden en familie gratis mee!
Komt u naar Het Debuut, dan ziet u het talent van de toekomst. Misschien wel de nieuwe Pierre Bokma, Bram van der Vlugt of Carine Crutzen... Een avontuurlijke theateravond, en daar moeten natuurlijk zoveel mogelijk mensen van komen genieten. We bieden u daarom de mogelijkheid om uw vrienden, buren of familie uit te nodigen u te vergezellen naar deze voorstelling. U krijgt hiervoor vrijkaarten, maximaal zoveel als u betaalde kaarten koopt. Wilt u gebruik maken van dit aanbod, dan kunt u uw gehele bestelling in één keer doen via ons kantoor (per mail via theater@aandeslinger.nl of telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur op 030 - 63 51 024). Gebruik maken van deze actie kan tot uiterlijk donderdag 26 oktober 14.00 uur of op de avond zelf aan de theaterkassa (zolang de voorraad strekt).

 


http://www.viarudolphi.nl


Bestel hier uw tickets
  • Normaal: € 18,00
  • CJP: € 17,00
  • Jong t/m 18: € 16,00
  • U-pas: € 15,00

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X