ifigeneia-koningskind-8---14-jaar
vr 20 oktober / 19.30U

Ifigeneia Koningskind 8 - 14 jaar

het NTJong

Jeugd

Het ontroerende en meeslepende verhaal van een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen. Over de liefde van ouders en over de onmetelijke loyaliteit van een kind. Een Griekse toneelklassieker in een modern jasje steken en geschikt maken voor kinderen van 8 tot 14 jaar én hun ouders, dat is een uitdaging. In 1989 herschreef Pauline Mol Ifigeneia van Euripides door de ogen van een kind. Ifigeneia is in de Griekse mythologie de dochter van koning Agamemnon. Die een oorlog wil beginnen tegen Troje, maar zijn vloot kan niet uitvaren. Omdat er geen wind is. Alleen als hij Ifigeneia offert aan de goden, kunnen de schepen vertrekken. Noël Fischer regisseerde dit stuk. Sally Harmsen, bekroond actrice voor haar rol in Polleke, speelt de hoofdrol.

“Een glasheldere voorstelling, gelukkig mét belletjes lucht.” (4* de Volkskrant)

“De tekst, de snelheid, de humor en zeker de hedendaagse frisheid zijn dik in orde" (Theaterkrant)

 

Bij elke jeugdtheatervoorstelling tijdens Herfststukjes organiseren wij extra activiteiten/workshops. Deze activiteiten en workshops zijn gratis, mits de kinderen een kaartje hebben voor de bijbehorende voorstelling. 
 

De activiteit bij deze voorstelling
Op de vrijdagmiddag kun je voorafgaand aan de voorstelling meedoen met een theaterproject. Als deelnemer betreed je het hof van Agamennon. NTjong organiseert een spannend spel waarbij je net als Ifigeneia moeilijke vragen moet beantwoorden! Er is plek voor 20 deelnemers van 9+.
Om 14.30 uur start theaterproject in de Theater Aan de Slinger. Van 17.30 - 18.00 uur wordt het gepresenteerd aan je ouders, zusjes, broertjes, ooms en tantes… aan iedereen die het wil zien! Graag van te voren aanmelden via: publiciteit@aandeslinger.nl of 030 – 63 51 024.
Bij onvoldoende aanmeldingen gaat het project helaas niet door. 


Trek gekregen?
Na afloop van de workshop en voorafgaand aan de voorstelling kun je om 18.00 uur pannenkoeken eten in de foyer! Er is plek voor 20 pannenkoek-eters. Graag van te voren aanmelden via: publiciteit@aandeslinger.nl of 030 – 63 51 024.
Kosten: € 3,- per pannenkoek, op de avond bij de bar afrekenen. 

 

scènefoto's door Bowie Verschuren


Herfststukjes is een gezamenlijk project van de Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker (Utrecht), Podium Hoge Woerd (Leidsche Rijn), De Lieve Vrouw (Amersfoort), Theater Aan de Slinger (Houten) en DE KOM (Nieuwegein). www.jeugdtheaterindevakantie.nl

 


http://www.ntjong.nl


Bestel hier uw tickets
  • Normaal: € 12,50
  • Jeugd t/m 12: € 8,50
  • U-pas: € 9,50
  • U-pas jeugd t/m 12: € 5,50

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X